Επιστροφή

Η Διεθνής Σοσιαλιστική ΤάσηΟ διεθνισμός βρίσκεται στο κέντρο κάθε γνήσιας σοσιαλιστικής πολιτικής.

Η σημερινή οικονομική κρίση κάνει ξεκάθαρο ότι ο καπιταλισμός είναι ένα παγκόσμιο σύστημα. Γι' αυτό χρειάζεται μια παγκόσμια απάντηση από το διεθνές επαναστατικό κίνημα.

Οι θεμελιωτές της επαναστατικής σοσιαλιστικής παράδοσης έπαιξαν πρωτοποριακό ρόλο σε τέτοια κινήματα - ο Μαρξ στην Πρώτη Διεθνή, ο Λένιν και Τρότσκι στην Κομμουνιστική Διεθνή.

Σε μια πολύ πιο μικρή κλίμακα, η Εργατική Δημοκρατία ανήκει στην Διεθνή Σοσιαλιστική Τάση. Πρόκειται για ένα διεθνές πολιτικό ρεύμα από επαναστατικές σοσιαλιστικές οργανώσεις που ανήκουν στην ίδια πολιτική παράδοση και αλληλοβοηθούνται με την ανταλλαγή εμπειριών και άλλη πρακτική υποστήριξη.

Υπάρχουν οργανώσεις της Τάσης σε πολλές χώρες όπως, Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία, Ιρλανδία, Ουρουγουάη, Αυστραλία, Ζιμπάμπουε, Γερμανία, Πολωνία, Νότια Κορέα, Καναδά, Νορβηγία κ.α.

Οι δεσμοί με άλλους σοσιαλιστές σε ολόκληρο τον κόσμο είναι σημαντικοί για εμάς. Όμως ο διεθνισμός μας μπαίνει σε καθημερινή δοκιμή όταν παλεύουμε ενάντια στον εθνικισμό, όταν υποστηρίζουμε την ειλικρινή και ανυστερόβουλη επαναπροσέγγιση ανάμεσα στους απλούς Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και στις δύο κοινότητες, όταν παλεύουμε ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Επιστροφή