Επιστροφή


Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Διακήρυξη - Κάλεσμα

Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

O Mπους και ο Mπλερ απειλούν να επέμβουν στο Iράκ αγνοώντας προκλητικά τις αντιδράσεις λαών και κυβερνήσεων που υπάρχουν διεθνώς. Ετοιμάζονται να αποδεκατίσουν μια χώρα και ένα λαό που ακόμη υποφέρει από την προηγούμενη επέμβαση του πατέρα Mπους το 1991 και το εμπάργκο που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας, που στοίχισε τη ζωή σε 600.000 παιδιά μέχρι σήμερα.

H νέα επέμβαση που ετοιμάζουν είναι για να διασφαλίσουν τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ για τον έλεγχο των πετρελαίων της περιοχής και όχι μόνο. Η νέα επέμβαση θα είναι ακόμα πιο βάρβαρη, θα σημάνει τη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων αθώων πολιτών στο Iράκ και σ' ολόκληρη τη Mέση Aνατολή. Θα αποθρασύνει ακόμα περισσότερο τον Σαρόν για να συνεχίσει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Πρέπει να τους σταματήσουμε! Αυτός ο πόλεμος έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου πριν ακόμη ξεσπάσει. Στο Λονδίνο διαδήλωσαν 400 χιλιάδες άνθρωποι, στις ίδιες τις ΗΠΑ είδαμε διαδηλώσεις των 200 χιλιάδων ατόμων που θύμιζαν εποχές Βιετνάμ. Μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια είδαμε σε ολόκληρο τον πλανήτη: Ιταλία, Αυστραλία, Λίβανος, Αίγυπτος, Ισπανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, με αποκορύφωμα τη διαδήλωση του ενός εκατομμυρίου στη Φλωρεντία που ήταν η μεγαλύτερη αντιπολεμική διαδήλωση στην ιστορία.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγωνιστές της ειρήνης που οργανώνουν αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προχωρούμε και στην Κύπρο στη δημιουργία της "Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο" Στόχος μας είναι αυτή η συμμαχία να συμπεριλάβει και τουρκοκύπριους και να αναπτύξουμε κοινή αλλά και παράλληλη δράση για να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Όχι στον πόλεμο.

Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ενώνει το πάθος για μια διαρκή ειρήνη, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να συντονίσουμε τα βήματά μας για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.

Δηλώστε συμμετοχή!

ΟΝΟΜΑ:
Ιδιότητα:
ά:

Για επικοινωνία: Έφη Ξάνθου 99879266, Κυριάκος Κοιλιάρης 99461193, Μυριάνθη Λοίζου 99440919, Φαίδωνας Βασιλειάδης 99625620
E-mail:

Επιστροφή