Επιστροφή


Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Πετυχημένη η αντιπολεμική εκδήλωση
της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο

Εγινε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο 18 Γενάρη η πρώτη αντιπολεμική εκδήλωση της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο. Περισσότερα απο 150 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία και διαδήλωσαν την αντίθεση τους στο πόλεμο που ετοιμάζουν οι Μπούς και Μπλερ στο Ιράκ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν Παλαιστίνιοι με τις σημαίες τους και ξένοι φοιτητές και εργάτες. Έντονη ήταν και η παρουσία μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Η εκδήλωση συμπεριλάμβανε αντιπολεμικά τραγούδια απο το μουσικό σχήμα του Γιώργου και του Χρίστου, μαθητών στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, ζωγραφική απο παιδιά και μάζεμα υπογραφών για συμμετοχή στη Συμμαχία. Πρώτη προσήλθε και υπέγραψε αντιπροσωπία του Παγκύπριου Συμβούλιου Ειρήνης και ακολούθησαν εκατοντάδες άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες. Συνολικά στις δυό ώρες που κράτησε η εκδήλωση μαζεύτηκαν 275 υπογραφές και 332 λίρες οικονομική ενίσχυση. Η εκδήλωση έκλεισε με συμβολική πορεία στη Λεωφόρο Μακαρείου.

Παρόμοιες εκδηλώσεις με μάζεμα υπογραφών ενάντια στον πόλεμο έγιναν στη Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

Μέχρι στιγμής μαζεύτηκαν περισότερες από 500 υπογραφες εκτος απο εκεινες που μαζευτηκαν στις αλλες επαρχιες το Σαββατο. Σημαντική δουλεια έγινε απο τους εκπαιδευτικους σε Λευκωσια, Λαρνακα και Λεμεσό όπου μαζί με τις υπογραφές μαζεύτηκαν και £188. Το μάζεμα υπογραφών συνεχίζεται όπως και η οικονομική ενίσχυση που φάνηκε να δίνει ο κόσμος απλόχερα.

Οι εκδηλώσεις της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο ήταν συντονισμένες με παρόμοιες αντιπολεμικές εκδηλώσεις που έγιναν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, Ευρώπης, Ιαπωνία και αλλού. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν την ίδια μέρα στην Ουάσιγκτων, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μόσχα, το Τόκιο, το Κάϊρο, τη Βηρυτό, τη Δαμασκό και πολλές άλλες πόλεις.

Η επόμενη κεντρική αντιπολεμική εκδήλωση της Συμμαχίας θα γίνει το Σάββατο 1η του Φλεβάρη και θα συμπεριλαμβάνει συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία η ώρα 11:30 π.μ. ενώ στις 15 Φλεβάρη θα ακολουθήσει η μεγάλη εκδήλωση στη Βάση της Δεκέλειας που θα είναι συντονισμένη με τις διαδηλώσεις που καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα προγραμματίζονται μια σειρά απο τοπικές και περιφερειακές εκδηλώσεις με προβολές αντιπολεμικών ταινιών, συζητήσεις και ενημέρωση για τη δράση της Συμμαχίας και του αντιπολεμικού κινήματος εδώ και διεθνώς.

Οσοι θέλουν να διοργανώσουν τέτοιες εκδηλώσεις, στο σχολείο τους, τη γειτονιά ή την κοινότητά τους, στο χώρο δουλειάς τους, ή να πάρουν υλικό της Συμμαχίας μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Συμμαχία είτε στο e-mail και στα τηλέφωνα:
Φαίδωνας 99625620, Έφη 99879266. Email:


Φωτογραφίες από την εκδήλωση στις 18 Γεννάρη


Επιστροφή