Επιστροφή


Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο συνεδρίασε το περασμενο Σαββατο 25/1 το απογευμα στο Παν/μιο Κύπρου. Στη συνεδρίαση αντιπροσωπεύτηκαν ανάμεσα σε άλλους και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, η Πράσινη Ασπίδα και το Indymedia Κύπρου.

Έγινε απολογισμός της μέχρι σήμερα δουλειάς και της αντιπολεμικής εκδήλωσης που έγινε το Σάββατο 18/1 στην Πλατεία Ελευθερίας. Εκατοντάδες υπογραφές έχουν μαζευτεί μεχρι στιγμής ενώ από την οικονομική ενίσχυση υπάρχει ένα πλεόνασμα £600 περίπου.

Η Συμμαχία πρόκειται να πάρει μέρος στο Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου (ΚΦΚ) σαν αντιπολεμική κίνηση. Την Τρίτη 28/01/2003, 18.00, 4ος όροφος ΠΕΟ θα γίνει Συνέλευση μελών και φίλων του ΚΦΚ στην οποία μπορούν να παρευρεθούν όσοι θέλουν.

Η συλλογή υπογραφών και η οικονομική ενίσχυση πρέπει να συνεχιστεί. Έγινε ανατύπωση του ενημερωτικού φυλλαδίου με 1000 αντίτυπα και θα υπάρξουν και άλλα έξοδα όπως μια αφίσα και πιθανό εισητήρια αντιπροσώπων Αντιπολεμικών Συμμαχιών από το εξωτερικό (πιο κάτω).

Η Συμμαχία πρόκειται να έχει μεγάλο συνεργείο την Παρασκευή 31/1 έξω απο το σταδιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όπου θα γίνει η προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφιου προεδρου της αντιπολίτευσης Τάσσου Παπαδόπουλου. Θα έχει πάρα πολύ κόσμο και θα είναι καλή ευκαρία για προβολή της Συμμαχίας, των δραστηριοτήτων της και ειδικά την πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία και βέβαια την κινητοποίηση στη Δεκέλεια 15/2. Για το σκοπό αυτό χρειαζόμαστε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο για να καλύψει τις ανάγκες για ένα μεγάλο και δυνατό συνεργείο.

Η συντονιστική στης Συμμαχίας βρίσκεται σε συνεννόηση με Λονδίνο, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη για να μας στείλουν αντιπρόσωπους απο τις αντίστοιχες αντιπολεμικές κινήσεις: Stop the War Coalition, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο (Ελλάδα) και Irakta Savaşa Hayir (Τουρκία) κατά προτίμηση για την 1η Φλεβάρη για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση και σε ανοιχτή συζήτηση στο Πανεπιστήμιο μαζί με ομιλητές της Συμμαχίας στην Κύπρο.

Μόλις επιβεβαιωθούν ημερομηνίες θα σταλεί στα ΜΜΕ ανακοίνωση με ένα απολογισμό της Συμμαχίας, τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ένα σύντομο κατάλογο ονομάτων επωνύμων που έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της Συμμαχίας.

Την Τρίτη 28/1 στο ΡΙΚ1, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Ώρα Κύπρου» στις 6.00 το απόγευμα θα φιλοξενηθεί εκπρόσωπος της Συμμαχίας (Θεοδοσία Χατζηλοή).

Για επικοινωνία: Έφη Ξάνθου 99879266, Κυριάκος Κοιλιάρης 99461193, Μυριάνθη Λοίζου 99440919, Φαίδωνας Βασιλειάδης 99625620

E-mail:


Επιστροφή