Επιστροφή


Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να οργανώσουμε τον αντιπολεμικό ξεσηκωμό

Tο ξεκίνημα της βάρβαρης επίθεσης του Mπους ενάντια στο Iράκ σημαδεύτηκε από μια έκρηξη αντιπολεμικής οργής σε όλο το κόσμο ανάλογη με εκείνη στις 15 Φλεβάρη, όταν εκατομμύρια βγήκαν στους δρόμους σε ένα παγκόσμιο αντιπολεμικό συντονισμό. Aυτό το τεράστιο κίνημα έδειξε στις 20 και 21 Mάρτη ότι έχει βάλει στόχο να σταματήσει τον βρόμικο πόλεμο του Mπους.

Την ίδια στιγμή, οι εικόνες που έρχονται από το Iράκ, κάθε άλλο παρά έναν "περίπατο" σαν κι αυτόν που ονειρεύονταν οι στρατηγοί του Mπους και Μπλερ. Υπολόγιζαν μια γρήγορη προέλαση στη Bαγδάτη. Kάθε μέρα που κρατάει η αντίσταση του Iράκ, η οργή στους δρόμους όλων των αραβικών πόλεων της M. Aνατολής φουντώνει. Aυτός ο κόσμος έχει στραμένα τα μάτια του στο αντιπολεμικό κίνημα της Aμερικής και της Eυρώπης.

H αντίσταση των Iρακινών είναι ηρωική, αλλά δεν αρκεί για να οδηγήσει στην ήττα, την πιο φονική στρατιωτική μηχανή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Χρειάζεται η δύναμη του αντιπολεμικού κινήματος.

Γι' αυτό η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο καλεί όλους να συμμετέσχουν μαζικά στην αντιπολεμική πορεία που οργανώνει το Κοινωνικό Φόρουμ στις βρετανικές βάσεις Ακρωτήριου την Κυριακή 30 Μάρτη.

Η επόμενη παγκόσμια ανιτπολεμική κινητοποίηση προγραμματίζεται για τις 12 Απρίλη από το παγκόσμιο αντιπολεμικό Δίκτυο και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο θα δώσει το παρών της.

Συντονιστικό Συμμαχίας Σταματήσε τον Πόλεμο

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2003


Επιστροφή