Πίσω


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Να ξηλωθούν οι κεραίες - Να κλείσουν οι Βάσεις

Turkçe English

Oι αρχές των βρετανικών βάσεων αποφάσισαν ετσιθελικά να ξεκινήσουν τις δοκιμές της γιγαντοκεραίας ΠΛΟΥΤΟ ΙΙ, που εγκατέστησαν στον Υδροβιότοπο της Αλυκής Ακρωτηρίου. Δηλώνουν μάλιστα ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα αρχίσει κανονικά η λειτουργία της.

Η νέα κεραία που θα λειτουργήσει αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου συστήματος παρακολούθησης και καθοδήγησης πυραυλικών συστημάτων που στοχεύουν τις χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, οι κεραίες στο Ακρωτήρι αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής λόγω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που μπορεί να προκαλέσει διάφορες μορφές καρκίνου. Αποτελούν επίσης μεγάλη απειλή για το περιβάλλον αφού βρίσκεται σε ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ δηλώνει αντίθετη στην λειτουργία της κεραίας αρνείται να πάρει οποιαδήποτε μέτρα επικαλούμενη τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης που θεωρεί "υπέρτατο χρέος να σέβεται και να τηρεί". Mήπως όμως η Συνθήκη Eγκαθίδρυσης επιτρέπει στους βρετανούς ιμπεριαλιστές, περιφρονώντας το λαϊκό αίσθημα και τις αντιδράσεις του κόσμου, να απειλούν την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον του νησιού και να κατασκοπεύουν τους λαούς και τα κινήματα της περιοχής;

Καλούμε όλους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση ενάντια στην κεραία που θα γίνει στο Ακρωτήρι, την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ και ώρα 11.00π.μ.

Την κινητοποίηση στηρίζουν το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, η Εργατική Δημοκρατία, το Kibris Sosyalist Partisi (Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου), η Νεολαία του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας (Yurtseverler Birligi Hareketi), το Πολιτιστικό Κέντρο Μπαράκα ( Baraka Kültür Merkezi) και ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι ακτιβιστές.

Από τη Λευκωσία θα ξεκινήσει λεωφορείο από το Λήδρα Πάλας την Κυριακή στις 9.00π.μ και από τη Χειροτεχνία (Λεωφ. Αθαλάσσας) στις 9.30π.μ.

Για επικοινωνία: Σάββας +357 Ντίνος +357 99698503


Πίσω