Πίσω


«ΧΙΤΛΕΡ-ΛΕ ΠΕΝ, Never Again»

Η επίσκεψη του γάλλου φασίστα Zαν-Μαρί Λεπέν στην Κύπρο προκάλεσε την άμεση αντίδραση και κινητοποίηση αντιρατσιστών και αντιφασιστών που μαζεύτηκαν την Παρασκευή 28/10 το βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιφυλάσσοντάς του «θερμή» υποδοχή.

Γύρω στους 100 διαδηλωτές, Ε/κ και Τ/κ, από διάφορες οργανώσεις και ομάδες μεταναστών, από τις 7.30μμ συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, κρατώντας πλακάτ, μοιράζοντας ενημερωτικό φυλλάδιο στους εξερχόμενους και φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΧΙΤΛΕΡ-ΛΕ ΠΕΝ, Never Again», «Λε Πεν, δεν σε θέλουμε», «Nazis OUT, OUT, OUT» και «Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και τα τανκ».

Πέρασε μία ώρα μετά την άφιξη της πτήσης των ΚΑ από το Παρίσι και ενώ βγήκανε όλοι οι επιβάτες, ο Λε Πεν δεν είχε κάνει ακόμα την εμφάνισή του. Πολλοί από τους εξερχόμενους επιβάτες της πτήσης έπαιρναν τα φυλλάδια στα αγγλικά επιδοκιμάζοντας τους διαδηλωτές με σχόλια ενάντια στον Λε Πεν.

Η ώρα περνούσε και ο Λε Πεν βρισκόταν ακόμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων, τελευταίος των τελευταίων, μη τολμώντας να βρεθεί αντιμέτωπος με τους διαδηλωτές, εφόσον η Πολιτική Αεροπορία δεν του παραχώρησε άδεια να εξέλθει από την αίθουσα των επισήμων (VIP).

Γύρω στις 10 το βράδυ κι ενώ έξω η συγκέντρωση των αντιφασιστών βρισκόταν σε αναμονή ήρθε η πληροφορία ότι τελικά ο Λε Πεν με τη βοήθεια της αστυνομίας φυγαδεύτηκε με αυτοκίνητο ενοικιάσεως!

Η αντιφασιστική εκδήλωση που οργανώθηκε ουσιαστικά μέσα σε 24 ώρες και παρά το ότι ακολουθούσε 3ήμερο αργίας αποτελεί μεγάλη επιτυχία αφού ανάγκασε τον Λε Πεν να το σκάσει σαν νυφίτσα και όχι να βγει επίσημα και «αξιοπρεπώς» από τους πρώτους. Επιπλέον, η παρουσίαση και κάλυψη της εκδήλωσης από τα ΜΜΕ έστειλε καθαρά το μήνυμα ότι ο φασίστας Λε Πεν είναι ανεπιθύμητος!

Το επόμενο ραντεβού είναι για την Τρίτη 1η Νοέμβρη, έξω από το ξενοδοχείο FOUR SEASONS στη Λεμεσό όπου ο Λε Πεν προγραμματίζει να προβεί σε παρουσίαση/ομιλία για το κυπριακό και ενάντια στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι στην εκδήλωση στη Λεμεσό για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην κάθοδο του φασίστα Λε Πεν και τον αποτροπιασμό για τις απόψεις και για ότι συμβολίζει.

Για περισσότερες πληροφορίες
Ανθούλα Παπαδοπούλου - 99418575
Δώρος Πολυκάρπου - 99338014
Φαίδωνας Βασιλειάδης - 99625620

Φωτογραφίες από την αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στον Λεπέν
28-Οκτωβρίου-2005

Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στον Λεπέν - 28-Οκτωβρίου-2005 Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στον Λεπέν - 28-Οκτωβρίου-2005
Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στον Λεπέν - 28-Οκτωβρίου-2005 Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στον Λεπέν - 28-Οκτωβρίου-2005
Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στον Λεπέν - 28-Οκτωβρίου-2005  
Εδώ μπορείτε να δείτε ένα φιλμ από την αντιφασιστική εκδήλωση όπως παρουσιάστηκε από το ΡΙΚ. Το φιλμ διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 λεπτά.

Πίσω