Πίσω


Φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Φαλούτζα
25-Μαη-2005

Meeting for Fallujah Meeting for Fallujah Meeting for Fallujah Meeting for Fallujah
Meeting for Fallujah

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Τουρκοκυπρίων (KTTB) σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν με τίτλο:

«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΛΟΥΤΖΑ»

Ομιλητής: Δρ ΣΑΛΑΜ ΙΣΜΑΗΛ (Ιράκ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ, ώρα 7.00 – 10.00 μμ
Κτήριο ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ (KTTB)

(Από το οδόφραγμα Αγ. Δομετίου, μετά τη φρουταρία ‘KILER’)

Ο γιατρός Σαλάμ Ισμαήλ είναι πρόεδρος της οργάνωσης «Γιατροί για την Ιρακινή Κοινωνία». Κατάφερε να μπει στην αποκλεισμένη Φαλούτζα τον περασμένο Νοέμβρη όταν ο αμερικάνικος στρατός εισέβαλε στην πόλη για να τσακίσει την αντίσταση. Είναι κάτοχος μαρτυριών φρίκης από τη θηριωδία των κατοχικών δυνάμεων που ισοπέδωσαν τη Φαλούτζα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθεί επίσης σύντομο ντοκιμαντέρ για την πόλη Φαλούτζα μετά τη δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ.

Γλώσσα: Αγγλικά – θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από Αγγλικά στα Ελληνικά και Τούρκικα.

Μεταφορά: Για όσους θα χρειαστούν μεταφορικό θα υπάρχει λεωφορείο στο Λήδρα Πάλας (Τ/κ πλευρά) που θα αναχωρήσει στις 6.30μμ. Παρακαλώ επικοινωνήστε έγκαιρα.

Πληροφορίες: / 0533 860 3999

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος είναι μια δικοινοτική οργάνωση την οποία στηρίζουν ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι ακτιβιστές και οργανώσεις με σημαντική αντιπολεμική δράση στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ αλλά και στη συνέχεια ενάντια στην σημερινή κατοχή της χώρας.

Παρακαλώ μεταδώστε αυτό το μήνυμα σε όσους ενδιαφέρονται.


H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΤΖΑ

Δικοινοτική εκδήλωση
της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο- Κύπρος

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 4 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο BARAKA αποφάσισε τη διοργάνωση δικοινοτικής εκδήλωσης για τη Φαλούτζα με προσκεκλημένο τον ιρακινό γιατρό Σαλάμ Ισμαήλ. Πιο κάτω είναι σχετικές πληροφορίες που έχουν σταλεί μέχρι στιγμής σε διάφορες Ε/Κ και Τ/Κ οργανώσεις και συνδέσμους.

Dr Salam Ismael

Ο Δρ Σαλάμ Ισμαήλ ήταν ο πρόεδρος των ειδικευόμενων γιατρών στη Βαγδάτη πριν την εισβολή στο Ιράκ και είναι γενικός γραμματέας της οργάνωσης "Γιατροί για την ιρακινή κοινωνία". Τον Απρίλη του 2004 βρισκόταν μέσα στην πόλη Φαλούτζα όπου μαζί με άλλους γιατρούς είχε αναλάβει την περίθαλψη των τραυματιών. Τον Γενάρη του 2005 ήταν επικεφαλής ενός κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Φαλούτζα και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του πώς οι ΗΠΑ δολοφόνησαν μία ολόκληρη πόλη όπου τα θύματα στην πλειοψηφία τους ήτανε άμαχοι πολίτες. Όπως αναφέρει ο ίδιος: "Οι περιγραφές που άκουσα θα μείνουν μαζί μου για πάντα. Μπορεί να νομίζετε ότι ξέρετε τι έγινε στη Φαλούτζα. Αλλά η αλήθεια είναι χειρότερη από αυτή που πιθανόν φαντάζεστε".

Η συγκλονιστική μαρτυρία του δημοσιεύτηκε σε διάφορες εφημερίδες σε πάρα πολλές χώρες. Ολόκληρη η μαρτυρία του Δρα Ισμαήλ υπάρχει σε πολλά μέρη στο διαδίκτυο "Fallujah:The Truth at Last". Μαζί με τον κινηματογραφιστή Michael Burke έχουν γυρίσει ένα ντοκουμέντο για τη μαζική ταφή των νεκρών από τη Φαλούτζα το οποίο και προβλήθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4, και το ντοκιμαντέρ "Κατοχή και η πραγματική κατάσταση του τομέα Υγείας στο Ιράκ".

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης βίζας για τον γιατρό Ισμαήλ για να έρθει στην Κύπρο 23-26 Μαΐου και να καταθέσει τη μαρτυρία του και να προβάλει τα δύο ντοκιμαντέρ.

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος είναι μια δικοινοτική οργάνωση την οποία στηρίζουν ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι ακτιβιστές και οργανώσεις με σημαντική αντιπολεμική δράση στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ αλλά και στη συνέχεια ενάντια στην σημερινή κατοχή της χώρας.

Αυτές τις μέρες ο Σαλάμ Ισμαήλ περιοδεύει στην Ευρώπη και στις 19 Μαΐου θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Σκοποί της περιοδείας του γιατρού Ισμαήλ, εκτός από την ενημέρωση για την καταστροφή της Φαλούτζα, είναι η συνεργασία της οργάνωσής του με ανάλογες οργανώσεις γιατρών και ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφορικά με α) τους ιρακινούς φυλακισμένους, β) την κατάσταση του τομέα της Υγείας στο Ιράκ που έχει καταρρεύσει, γ) την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στο Ιράκ και δ) την προετοιμασία διεθνούς διάσκεψης ενάντια στα βασανιστήρια και τα εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ που ήταν και απόφαση της 3ης Διάσκεψης του Καΐρου που έγινε τον περασμένο Μάρτιο.

Η Κύπρος μια χώρα που έχει γνωρίσει και αυτή τα δεινά των πολέμων τα τελευταία 40 χρόνια εξαιτίας κυρίως της στρατηγικής της θέσης στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη σε αυτή την προσπάθεια επικράτησης της ειρήνης, της δημοκρατίας και για να σταματήσει αμέσως η ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή. Ιδιαίτερα από μια πλατφόρμα που αγκαλιάζει και κινητοποιεί ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους όπως η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος.

Πιστεύουμε ότι τα συνδικάτα και οι επαγγελματικές ενώσεις των γιατρών, καθώς και άλλες προοδευτικές οργανώσεις, συνδικάτα, οργανώσεις εκπαιδευτικών, φοιτητικές ενώσεις και άλλοι θα πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια του Δρα Ισμαήλ και της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος.

Μπορείτε να συμμετάσχετε και να στηρίξετε την εκδήλωση, σαν συνδιοργανωτές της ή απλά στηρίζοντας και προπαγανδίζοντας την εκδήλωση ή προσφέροντας οικονομική ενίσχυση ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο νομίζετε εσείς. Με μεγάλη χαρά θα καλωσορίζαμε τα ΜΜΕ που θα ήθελαν να γίνουν χορηγοί επικοινωνίας αυτής της εκδήλωσης.

Ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από τον Ιατρικό Σύλλογο Τουρκοκυπρίων (KTTB) να ενισχύσουν την εκδήλωση. Περιμένουμε και τη δική σας θετική ανταπόκριση.

Για επικοινωνία
+357 / +905338622282
E-mail:


Πίσω