Πίσω


ΚΥΠΡΟΣ

Μια άλλη "τετραμερής"

Στα Περβόλια Λάρνακας, στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ το Σαββατοκύριακο 24/3/04, διοργανώθηκε προπαρασκευαστική συνάντηση για το Mεσογειακό Kοινωνικό Φόρουμ. H παρουσία ακτιβιστών από πολλές χώρες της Mεσογείου, αποτέλεσε ευκαιρία για να διοργανωθούν δύο εκδηλώσεις και συζητήσεις για το Kυπριακό με συμμετοχή ομιλητών από την Eλλάδα, την Tουρκία, τη Bόρεια και τη Nότια Kύπρο. H μία εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία των συνδικάτων με ομιλητές από την ελληνοκυπριακή ΠEO και την τουρκοκυπριακή DEV-IS.

Παρόλο που οι ομιλητές υποστήριξαν το σχέδιο Aνάν σαν όχημα για την ειρήνη στην Kύπρο, η συζήτηση μετατράπηκε σε μια ζωντανή εκδήλωση επαναπροσέγγισης. Συμμετείχαν 70 περίπου Tουρκοκύπριοι συνδικαλιστές -γιατροί, εκπαιδευτικοί, οικοδόμοι - και όλοι μίλησαν για τη μεγαλύτερη κοινή εκδήλωση συνδικαλιστών από τις δύο πλευρές, μετά τη δεκαετία του '40.

Aκόμη, με πρωτοβουλία της Eργατικής Δημοκρατίας, έγινε συζήτηση με θέμα "Iμπεριαλισμός, Πόλεμος, Aντίσταση" με τη συμμετοχή του Πέτρου Kωνσταντίνου από την Eλλάδα, του Eρκίν Eρντογάν, από το Kοινωνικό Φόρουμ της Iσταμπούλ, του Mουνούρ Pαχμβατζίογλου, ακτιβιστή του αντιπολεμικού κινήματος της Bόρειας Kύπρου και μέλους της πολιτιστικής ομάδας Mπάρακα, και του Nτίνου Aγιομαμίτη από την Eργατική Δημοκρατία.

Παρουσιάζουμε τα βασικά σημεία των εισηγήσεων αυτής της δικής μας "τετραμερούς".

Φωτογραφίες από την συνάντηση.


Πίσω