Επιστροφή


ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002, ώρα 6.00 μ.μ.
Στο χώρο εκδηλώσεων της Εργατικής Δημοκρατίας

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 92 Καϊμακλί,
(μετά την ταβέρνα ο "ΦΑΡΟΣ")

Αναμφίβολα η πλειονότητα των απλών ανθρώπων, των εργαζόμενων και της νεολαίας θέλουν να δουν την κυβέρνηση του Συναγερμού να ξεκουμπίζεται μαζί με την πολιτική της. Από την άλλη, η υιοθέτηση της υποψηφιότητας του Τάσου Παπαδόπουλου από το ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές καθόλου δεν ενθουσίασε τη μεγάλη μάζα των οπαδών του ΑΚΕΛ. Ποια μπορεί να είναι η στάση των επαναστατών σοσιαλιστών;

Ο Mπους φαίνεται έτοιμος, με σίγουρο σύμμαχο τον Τόνι Μπλερ, να εξαπολύσει επίθεση στο Iράκ. Θα είναι η συνέχεια του φρικτού πόλεμου πριν ένα περίπου χρόνο στο Αφγανιστάν.

Μια επίθεση στο Ιράκ θα σημαίνει εκτός από χιλιάδες αθώα θύματα και τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Μέσης Ανατολής με απρόβλεπτες συνέπειες. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και σε πολλές άλλες χώρες ενάντια σ' ένα νέο πόλεμο του πετρελαίου. Πως μπορούμε να χτίσουμε ένα αντιπολεμικό κίνημα;

Δεκάδες χιλιάδες συνδικαλιστές και ακτιβιστές θα συγκεντρωθούν τον ερχόμενο Νοέμβρη στη Φλωρεντία της Ιταλίας στην ιδρυτική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ (ΕΚΦ). Θα είναι μια συνάντηση σταθμός στο αντικαπιταλιστικό κίνημα που ξεκίνησε το 1999 στο Σιάτλ και που είδαμε να μεγαλώνει στη Γένοβα, τη Βαρκελώνη και στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που θα έχουμε μπροστά μας τους επόμενους μερικούς μήνες γι αυτό και θα είναι αποφασιστικής σημασίας το τι μπορεί να κάνει και πως θα δράσει ο καθένας.

Ελάτε να συζητήσουμε για όλα αυτά όπως και το πως θα χτίσουμε μια νέα επαναστατική αριστερά.

Εργατική Δημοκρατία

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

770,

workersdemocracy.net, Email:

Επιστροφή