Πίσω


ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει τους μετανάστες σαν τη νέα απειλή από την οποία πρέπει να προστατευτούμε. Οι δηλώσεις υπουργών και άλλων στελεχών της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης για "χιλιάδες μετανάστες που στοιβάζονται στα παράλια γειτονικών χωρών έτοιμοι να εισβάλουν στην Κύπρο", καλλιεργούν ένα κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Παρουσιάζουν τους μετανάστες σαν υπεύθυνους για την ανεργία, για την εγκληματικότητα, για τα ναρκωτικά και γενικά για όλα τα κακά. Τελευταία μάλιστα προσπαθούν να τους συνδέσουν με το άνοιγμα των συνόρων και τις επαφές με τους Τουρκοκύπριους υποστηρίζοντας ότι έχουν ανοίξει "νέες τρύπες" για τους "λαθρομετανάστες".

Όλα αυτά είναι χυδαία ρατσιστικά ψέματα. Κατ' αρχήν δεν είναι κανένας παράδεισος η Κυπριακή Δημοκρατία για να συνωστίζονται "χιλιάδες αλλοδαποί" για να έρθουν εδώ. Για την ανεργία δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που έχει στην καρδιά του το κέρδος των αφεντικών. Για τις απολύσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές δεν φταίνε οι μετανάστες, ούτε για τις απολύσεις στην ΚΕΟ, ούτε για την ανεργία στους εκπαιδευτικούς ούτε βέβαια και για την εξαθλίωση των αγροτών.

Αντίθετα για όλα αυτά φταιει πρώτα και κύρια η κυβέρνηση και το σύστημα που υπερασπίζεται. Αρνείται να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα για θέρμανση, και την ίδια στιγμή ξοδεύει εκατομμύρια για ελικόπτερα και ακταιωρούς για να επιτηρεί τις ακτές μήπως και πλησιάσουν κατά τη μεριά μας τίποτα ταλαίπωροι φτωχοί εργαζόμενοι που αναζητούν μια καλύτερη μοίρα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Κάνει περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία και την ίδια στιγμή χαρίζει εκατομμύρια στους κερδοσκόπους του ΧΑΚ παραχωρώντας τους φορολογική αμνηστία. Η κυβέρνηση παρέχει προστασία και διευκολύνσεις στους αμερικανοβρετανούς ιμπεριαλιστές και στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ για να δολοφονούν χιλιάδες αθώους στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη και αλλού, ενώ την ίδια στιγμή συλλαμβάνει ή απελαύνει τα θύματα αυτών των εγκληματιών, τους φτωχούς μετανάστες.

Δεν είναι οι μετανάστες που "λαθρεπιβιώνουν" σε βάρος μας. Οι πραγματικοί χαραμοφάηδες είναι τα αφεντικά, οι μεγάλοι σπεκουλαδόροι του χρηματιστηρίου, οι τραπεζίτες, οι ξενοδόχοι, οι βιομήχανοι, όλοι αυτοί που αφού ξεζουμίσουν καλά-καλά τους εργαζόμενους, 'ντόπιους' και 'ξένους', μετά τους πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

Γι αυτό δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αφήσουμε να περάσει η ρατσιστική τους προπαγάνδα. Οι ξένοι εργάτες είναι αδέλφια μας. Είναι και αυτοί το ίδιο και χειρότερα, θύματα του ίδιου συστήματος που καταπιέζει και συνθλίβει τη ζωή όλων των εργαζομένων. Συμμετέχουν και αυτοί στην παραγωγή του πλούτου που υπάρχει μέσα στην κοινωνία, πολλές φορές μάλιστα με κόστος την ίδια τη ζωή τους και έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν και σε όσα δικαιούμαστε οι υπόλοιποι.

Δεν δεχόμαστε καμιά διάκριση σε βάρος των εργαζομένων με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική καταγωγή ή την χώρα προέλευσης. Θέλουμε να καταργηθούν άμεσα όλοι οι ρατσιστικοί περιορισμοί για την είσοδο και εργασία των μεταναστών. Αυτοί οι ρατσιστικοί περιορισμοί είναι που τους μετατρέπουν σε "παράνομους" και τους κάνουν εύκολη λεία για την αστυνομία και τα φασιστοειδή καθάρματα. Ζητούμε την άμεση νομιμοποίηση όλων και την παραχώρηση όλων των δικαιωμάτων και ωφελημάτων που δικαιούνται οι ντόπιοι εργαζόμενοι.

Ζητούμε την άμεση υλοποίηση της απόφασης που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση εδώ και χρόνια για τη δημιουργία ενός εντευκτηρίου με εξοπλισμό για τους μετανάστες όπου να μπορούν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες να περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο, να οργανώνουν τις συνελεύσεις τους και ότι άλλο χρειάζονται.

Δεν είναι με τα λόγια και τις διακηρύξεις που εφαρμόζεται ο αντιρατσισμός αλλά με έργα. Καλούμε όλους να συμμετέχουν στις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει η ΚΙΣΑ σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου.

Εργατική Δημοκρατία - / / workersdemocracy.net E-mail:

Πίσω