Συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου σε άσκηση επίθεσης Ισραήλ στο Ιράν!

Κύπρος: κομμάτι του παρακράτους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους

Στις αρχές Φεβρουαρίου ξέσπασε η κόντρα για τα πετρέλαια μεταξύ του ΥΠΕΞ Λιλλήκα και του Ρολάνδη. Αφορμή οι δηλώσεις του Λιλλήκα, που αποκάλυψε την ύπαρξη μνημονίου συναντίληψης για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου μεταξύ της οικογένειας Μπους και του επί διακυβέρνησης Κληρίδη (1πρώην υπουργού Εμπορίου, Νίκου Ρολάνδη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λιλλήκα με την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Εμπορίου ακύρωσε το μνημόνιο εκείνο, που παραχωρούσε μεγάλα δικαιώματα στην οικογένεια Μπους, δηλώνοντας εμφατικά πως "ό,τι έκανε το έκανε για να προστατέψει τα συμφέροντα της Κύπρου". Ήταν μια διαβεβαίωση προς τον μέσο πολίτη ότι τώρα μπορεί να 'κοιμάται ήσυχα'.

Όμως τις μέρες που είχε ξεσπάσει η κόντρα Λιλλήκα-Ρολάνδη, το περιοδικό "Διπλωματία", (με έκτακτη έκδοση στην ιστοσελίδα του) αποκάλυπτε πως την προηγούμενη μέρα (5/2) 26 ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη μπήκαν στο FIR (Περιοχή Ελέγχου Πτήσεων) Αθηνών και Λευκωσίας φτάνοντας στα ανοιχτά της Καρπάθου. Πέντε ιπτάμενα τάνκερ (ειδικά μετασκευασμένα Μπόινγκ 707) συνοδεύονταν από 1 αερoσκάφος "ηλεκτρονικού πολέμου". Και κάθε ένα ιπτάμενο τάνκερ συνοδευόταν από 4 F-15 και F-16 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Από αυτά μόνο τα 6 είχαν υποβάλει εκ των προτέρων σχέδιο πτήσης.

Από πλευράς κυβέρνησης Καραμανλή δεν έγινε κανένα διάβημα προς την ισραηλινή κυβέρνηση, ούτε "αναχαιτίσεις" υπήρξαν ούτε "εικονικές αερομαχίες" όπως συνηθίζεται.

Ούτε όμως από τα κυπριακά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας υπήρξε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Δεν έγινε κανένα διάβημα από την κυβέρνηση Παπαδόπουλου για "κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων" ούτε βέβαια και καμιά καταγγελία από τον 'αντιιμπεριαλιστή' Λιλλήκα. Τα κανάλια δεν θεώρησαν σοβαρό αυτό το περιστατικό. Αντίθετα το ΡΙΚ, στο βραδινό του τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων (5/2/07) ανέφερε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πάνω από βραχονησίδα νοτιοανατολικά της Αμοργού τα οποία αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά!

Η εξήγηση γι' αυτή τη στάση είναι ότι τα εν λόγω αεροσκάφη δεν ήταν τουρκικά. Ήταν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με Έλληνες επιτελείς και ξένους αμυντικούς αναλυτές, οι πτήσεις αυτές - που έγιναν στα FIR Λευκωσίας και Αθήνας - αποτελούσαν μέρος ασκήσεων μεταφοράς καυσίμων και ανεφοδιασμού εν πτήσει, βομβαρδιστικών και μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ σαν πρόβα για αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν (Τα ΝΕΑ 8/2/07).

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Socialist Worker (22/2/07) o βρετανός βουλευτής George Galloway του κόμματος Respect, γνωστός ακτιβιστής και σφοδρός επικριτής του Μπλερ, αναφέρει ότι η ισραηλινή αεροπορία εκτελεί τέτοιες εικονικές επιχειρήσεις "ανεφοδιασμού" πάνω σε εβδομαδιαία βάση, όπου αεροσκάφη πετούν μέχρι το Γιβραλτάρ κι επιστρέφουν. Κι αυτό επειδή η απόσταση από το Τελ Αβίβ μέχρι το Γιβραλτάρ και πίσω είναι ακριβώς η ίδια απόσταση από το Τελ Αβίβ σε στόχους στο Ιράν κι επιστροφή στο Τελ Αβίβ.

Η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν στις 26 Γενάρη κατέγραφε το "κλίμα" που επικρατεί στην ηγεσία του Ισραήλ: "Το Ισραήλ ξεκινάει μια καμπάνια για να απομονώσει οικονομικά το Ιράν και να προετοιμάσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την επιλογή ενός στρατιωτικού πλήγματος που θα αχρηστέψει ή θα καθυστερήσει το ιρανικό πρόγραμμα απεμπλουτισμού ουρανίου".

Μόνο η ιδέα ενός τέτοιου σεναρίου σε συνδυασμό με τις σαφείς απειλές που κατά καιρούς έχει διατυπώσει το Ισραήλ (και οι ΗΠΑ) κατά του Ιράν και του πυρηνικού προγράμματός του προκαλεί σοκ και δέος! Μια επίθεση του Ισραήλ, με πυραύλους Κρουζ και "χειρουργικά" πλήγματα σε εγκαταστάσεις με ραδιενεργά υλικά που βρίσκονται δίπλα σε μεγάλα αστικά κέντρα στο Ιράν, όχι μόνο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλη την περιοχή αλλά θα ανοίξει τις πύλες της κολάσεως μέσα σ' ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο.

Αυτοί οι νέοι σχεδιασμοί και προετοιμασίες, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την περιοχή της Μ. Ανατολής, για τον Παπαδόπουλο δεν αποτελούν σοβαρό λόγο για αντίδραση, απεναντίας η κυβέρνηση προσφέρει της υπηρεσίες της για να μπορεί να παραμένει μέσα στη σκακιέρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Γι' αυτό και η κόντρα Λιλλήκα-Ρολάνδη δεν αφορά τα συγκεκριμένα άτομα. Ο Ρολάνδης ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Κληρίδη, μια κυβέρνηση που συντάχθηκε ανοιχτά με την πολιτική των ΗΠΑ και Βρετανίας. Ο Λιλλήκας είναι υπουργός στην κυβέρνηση Τάσσου που συνεχίζει την ίδια πολιτική από εκεί που την άφησε ο προκάτοχός του.

Οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπαδόπουλου δίνουν χέρι βοήθειας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς και προετοιμασίες πολέμου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Αυτό σηματοδοτεί η "διευκόλυνση" των ασκήσεων των ισραηλινών αεροσκαφών. Η κυβέρνηση Παπαδόπουλου είναι κι αυτή ενταγμένη στο μέτωπο του "διαρκούς πολέμου" του Μπους έχοντας παραχωρήσει διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και υπογράφοντας 13 'Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις' σχετικά με την εκστρατεία του Μπους ενάντια στην "τρομοκρατία". Αυτό σηματοδοτεί και το σκάνδαλο με τις 1.245 μυστικές πτήσεις της CIA. Η Κύπρος, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που ανέχθηκαν να χρησιμοποιηθούν τα αεροδρόμια τους για παράνομες μεταφορές 'υπόπτων τρομοκρατίας' από την CIA. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο πριν ένα χρόνο, η κυβέρνηση, δια μέσου Λιλλήκα, είχε απορρίψει σαν 'ισχυρισμούς' τις καταγγελίες για χρησιμοποίηση των κυπριακών αεροδρομίων στις παράνομες πτήσεις της CIA.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί κομμάτι αυτού του διεθνούς παρακράτους που εγκατέστησαν οι ΗΠΑ. Με βάση τις 'διεθνείς' συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση της 'Αλλαγής' τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα συστηματικά καταπλέουν στο λιμάνι της Λεμεσού για να συνεχίσουν την πορεία τους στη Σομαλία (USS Eisenhower) συντονίζοντας εκεί τους βομβαρδισμούς. Είναι ακόμα οι βρετανικές βάσεις που λειτουργούν και που χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς για εκπαίδευση στρατιωτών που αποστέλλονται στη συνέχεια στο Ιράκ.

Γι' αυτά όλα χρειάζεται κι εμείς να διαδηλώσουμε στις 17 Μαρτίου μαζί με τα εκατομμύρια από όλο τον κόσμο που οργανώνονται να βγουν στους δρόμους την ίδια μέρα. Η 17 Μαρτίου κηρύχτηκε σαν παγκόσμια ημέρα δράσης από το Παγκ. Κοινωνικό Φόρουμ (Ναϊρόμπι, 2007) ενάντια στις κατοχές και τους νέους πολέμους που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ και η συμμαχία των 'προθύμων': στο Ιράκ, Αφχανιστάν, Παλαιστίνη, Λίβανο, Σομαλία και Ιράν.

Φαίδωνας Βασιλειάδης
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος