Πίσω


Η Εργατική Δημοκρατία μαζί με Ιρανούς αντιφρονούντες που ζουν στην Κύπρο οργανώνει συζήτηση κάτω από τον τίτλο:

«Μέση Ανατολή και Αντίσταση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο»

ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 6.00 – 8.30μμ

Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αίθουσα A110

Η κατοχή στο Ιράκ και στην Παλαιστίνη προκαλεί την αγανάκτηση του κόσμου, την αναταραχή και την πολιτική αστάθεια στη Μ. Ανατολή και γενικότερα στην περιοχή. Ο θυμός στρέφεται ενάντια στις ΗΠΑ και στις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής που αρνούνται να αμφισβητήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του Μπους. Αυτό είναι το σκηνικό μέσα στο οποίο οργανώνεται αυτή η συζήτηση.

Η αντίσταση των Ιρακινών και των Παλαιστινίων ξαναζωντανεύει το κίνημα παντού, στο Λίβανο, στη Συρία, το Ιράν, την Αίγυπτο στην Τουρκία. Χωρίς αυτήν η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο εύκολη για τους Μπους, Μπλερ, Ερτογάν, Μουμπάρακ και τις αραβικές κυβερνήσεις. Αυτή η αντίσταση, τροφοδοτείται απο το παγκόσμιο αντικαπιταλιστικό κινήματα, που έχει βάλει στις προτεραιότητες του από την αρχή την καμπάνια ενάντια στην κατοχή του Ιράκ και της Παλαιστίνης και καλεί σε νέα παγκόσμια διαδήλωση στις 20 του Μάρτη. Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση του ΕΚΦ στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβρη και υιοθετήθηκε από το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στη Βομβάη της Ινδίας, τον περασμένο μήνα.

Σήμερα στην Κύπρο βλέπουμε τις καινούργιες πολιτικές εξελίξεις – με την επανέναρξη των συνομιλιών στη Ν. Υόρκη - τις πιέσεις που ασκεί ο Μπους για γρήγορη ‘διευθέτηση’ του κυπριακού, σαν μέρος των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και Βρετανίας που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πολιτική αστάθεια στην περιοχή. Επιπλέον ο Μπους, ενόψει των προσεχών εκλογών στις ΗΠΑ, προσπαθεί απεγνωσμένα να σημειώσει μια ‘νίκη’ σ’ αυτό το χάος που έχει προκαλέσει στη Μ. Ανατολή. Όποιες και να ‘ναι όμως οι προθέσεις των ιμπεριαλιστών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται για να προωθήσουμε την ειρήνη και τη συναδέλφωση ανάμεσα σε Ε/κ και Τ/κ και την κοινή δράση για τα ζητήματα που μας ενώνουν όπως οι βάσεις και η αντίθεση στον ιμπεριαλισμό.

Η συζήτηση δίνει τη δυνατότητα στους ακτιβιστές από διάφορα μέρη της Μ. Ανατολής να βρεθούν και να συζητήσουν πώς χτίζουμε την αντίσταση ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό στην Κύπρο και στην περιοχή γενικότερα. Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί και Τουρκοκύπριοι και θα υπάρχουν 4 ομιλητές, ένας Ιρανός, ένας Ε/κ, ένας Τ/κ και ένας Σύριος ακτιβιστής και θα ακολουθήσει συζήτηση που θα γίνει στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά και τούρκικα.

Για πληροφορίες: Φαίδωνας Ντίνος Κυριάκος 99461193


Πίσω