Πίσω


ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΧΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥ

Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006 - Δικοινοτική αντιπολεμική εκδήλωση

Πλ. Ελευθερίας 11:30 πμ - Πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ και Ισραήλ

Από τις 23 μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη, αντιπολεμικές οργανώσεις και κινήματα σε όλο τον κόσμο, ετοιμάζουν εβδομάδα αντιπολεμικών κινητοποιήσεων για τον τερματισμό της κατοχής του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης και τερματισμό των πολεμικών προετοιμασιών ενάντια στο Ιράν και Συρία. Η απόφαση αυτή υιοθετήθηκε στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ τον περασμένο Μάη στην Αθήνα. Ξεκινώντας στις 23 Σεπτέμβρη από τις ΗΠΑ και από το Μάντσεστερ της Βρετανίας οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις κορυφώνονται στις 30 Σεπτέμβρη στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία και Αίγυπτο.

Πέντε χρόνια μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους κανένας από τους στόχους του λεγόμενου "πολέμου κατά της τρομοκρατίας" που είχε κηρύξει ο Μπους δεν έχει επιτευχθεί.

Το Αφγανιστάν γνωρίζει αυτήν την περίοδο μία από τις αιματηρότερες περιόδους με μάχες πολύ πιο άγριες απ' ό,τι στο Ιράκ, με επιθέσεις αυτοκτονίας μέσα στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Τρία χρόνια από την διακηρυγμένη 'νίκη' του Μπους στο Ιράκ το αίμα ρέει άφθονο καθώς η χώρα οδηγείται στο χείλος του εμφυλίου πολέμου και η αντίσταση ενάντια στην παράνομη κατοχή διαρκώς μεγαλώνει.

Στην Παλαιστίνη οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους συνεχίζουν αμείωτες ενώ το εμπάργκο της ΕΕ έχει στραγγαλίσει οικονομικά ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό.

Ο πόλεμος του Ισραήλ ενάντια στον Λίβανο είναι το πιο πρόσφατο στάδιο της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που διεξάγουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μετά τις 11 Σεπτέμβρη 2001. Η βαρβαρότητα, η καταστροφή και τα προμελετημένα εγκλήματα του Ισραηλινού στρατού ενάντια στον Λιβανέζικο λαό, άμαχους και παιδιά, έδειξε ποιο είναι το 'όραμα' για τη "Νέα Μέση Ανατολή" που έχουν στα σχέδια τους ο Μπους και οι σύμμαχοί του.

Έναν τέτοιο κόσμο φαντάζονται οι Μπους, Μπλερ και Ολμέρτ. Γι' αυτό πρέπει να τους σταματήσουμε!

Η δικοινοτική πλατφόρμα Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο (Κύπρος) καλεί τους ακτιβιστές της ειρήνης, τις ΜΚΟ, τις οργανώσεις φοιτητών και εργαζομένων να ενώσουν τη φωνή τους με το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα διαδηλώνοντας το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, έξω από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και Ισραήλ ενάντια στους πολέμους και τις κατοχές των ΗΠΑ.

Οι οργανώσεις που στηρίζουν το κάλεσμα της "Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος" είναι: Εργατική Δημοκρατία, Cyprus Indymedia, Ομοσπονδία Περιβ.& Οικολογικών Οργανώσεων, περιοδικό "Ανατροπή", Πολιτιστικό Κέντρο BARAKA, Νεολαία Κόμματος Νέα Κύπρος (YKP), "Hands Across Divide".

Επόμενος σταθμός του αντιπολεμικού κινήματος θα είναι η Διεθνής Διάσκεψη Αλληλεγγύης που πρόκειται να γίνει στη Βηρυτό μεταξύ 24-26 Νοέμβρη 2006. Στη Διάσκεψη θα πάρουν μέρος αντιπολεμικές οργανώσεις και ακτιβιστές από πολλές χώρες. Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος που στηρίζει την Διάσκεψη προτρέπει τους Κύπριους ακτιβιστές να συμμετάσχουν σ' αυτή την σημαντική συνάντηση. Για περισσότερες πληροφορίες: / / 99896675.


Πίσω