Πίσω


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Προσυγκέντρωση ώρα 10.30πμ στο άγαλμα Μάρκου Δράκου Πορεία μαζί με τους Τουρκοκύπριους στην πρεσβεία των ΗΠΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Αυτοί που αιματοκύλησαν το Ιράκ δεν μπορούν να φέρουν την ειρήνη

Στις 20 Mάρτη κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα που ξεκίνησε η αμερικάνικη επίθεση στη Bαγδάτη. Γειτονιές, λαϊκές αγορές, σχολεία και νοσοκομεία χτυπήθηκαν χωρίς έλεος δίνοντας το στίγμα της αγριότητας που θα έδειχναν οι εισβολείς στην εκστρατεία που ξεκινούσαν. Hταν εκείνες οι εφιαλτικές σκηνές που ο Mπους ονόμαζε "Σοκ και δέος".

Τα Όπλα Μαζικής Καταστροφής δεν βρέθηκαν -ο "τελευταίος επιθεωρητής" Ντέιβιντ Κέι παραιτήθηκε στα τέλη Γενάρη - δικαιώνοντας όλους εμάς, το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα, που λέγαμε από τότε ότι "Αυτός ο πόλεμος γίνεται για το πετρέλαιο".

'Ενα χρόνο μετά οι "νικητές" αυτού του πολέμου, ο Μπους, ο Μπλερ και όλες οι κυβερνήσεις που τους στήριξαν δεν μπορούν να πανηγυρίζουν. Το Ιράκ έχει μετατραπεί σε ένα νέο Βιετνάμ, με τον αριθμό των νεκρών αμερικανών στρατιωτών να έχει ξεπεράσει πλέον τους 500 και την κατοχική αρχή να βυθίζεται στην κρίση.

Τα αντιπολεμικά κινήματα που συναντήθηκαν στο Παγκόσμιο Kοινωνικό Φόρουμ στην Ινδία τον περασμένο Γενάρη έχουν καλέσει για "παγκόσμια συμμαχία ενάντια στον Μπους". Όρισαν τις 20 Μάρτη ως νέα μέρα παγκόσμιας δράσης κατά της κατοχής του Ιράκ και της Παλαιστίνης.

Στις HΠA ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για τις 20 Mάρτη, με δύο μαζικά συλλαλητήρια στις δύο ακτές των Hνωμένων Πολιτειών. Κινητοποιήσεις οργανώνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη και ιδιαίτερα, στη Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία. Στο Ιράκ και την Παλαιστίνη και σε όλες τις αραβικές χώρες. Στο Πακιστάν, στην Ινδία, στη Nότια Kορέα, στην Iαπωνία, στη Nότια Aφρική, στη Λατινική Aμερική, την Αυστραλία.

Πέρυσι στις 15 Φλεβάρη στη πρώτη παγκόσμια διαδήλωση, 30 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του επερχόμενου πολέμου. Το αντιπολεμικό κίνημα στην Κύπρο, τότε δήλωσε παρόν με τη μεγάλη διαδήλωση στη Δεκέλεια που κάλεσε η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος απευθύνουμε έκκληση για μαζική κινητοποίηση στις 20 Μάρτη και στην Κύπρο με τη συμμετοχή ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών οργανώσεων και ακτιβιστών. Για μας εδώ υπάρχει ένας ακόμη λόγος παραπάνω να διαδηλώσουμε. Αυτοί που τώρα μας παριστάνουν τους μεγάλους ειρηνοποιούς, που νοιάζονται να γκρεμίσουν το τείχος του διαχωρισμού στην Κύπρο είναι οι ίδιοι που αιματοκύλησαν το Ιράκ, που στηρίζουν και ενισχύουν τον Σαρόν που κτίζει το τείχος της ντροπής στη Παλαιστίνη. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το νησί σαν ορμητήριο για να δολοφονούν αθώα παιδιά στο Ιράκ.

Καλούμε τις συντεχνίες, τις αντιπολεμικές κινήσεις, τις κινήσεις κατά της παγκοσμιοποίησης, τους φοιτητές και τους μαθητές, τους Ιρανούς, Άραβες, Παλαιστίνιους μετανάστες να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με την υπόλοιπη υφήλιο απαιτώντας

Τη διακήρυξη συνυπογράφουν: BARAKA Πολιτιστικό Κέντρο, Εργατική Δημοκρατία, Νεολαία Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας (YBH Youth), Εθνικό Μέτωπο Ιράν (INF-Cyprus), Ομάδα Ταχτ ελ Καλέ και Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και Άραβες ακτιβιστές.


Πίσω