"Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος"

Παγκόσμια αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στους πολέμους και τις κατοχές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Μάρτη 2007: Πλατεία Ελευθερίας, 11:00 πμ - πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ που συναντήθηκε στο Ναϊρόμπι (Γενάρης 2007) κήρυξε την 17η Μάρτη, τέταρτη επέτειο της εισβολής στο Ιράκ, παγκόσμια μέρα διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο.

Τα τέσσερα χρόνια από το ξεκίνημα του πολέμου στο Ιράκ κόστισαν μέχρι τώρα τη ζωή σε περισσότερους από 650.000 Ιρακινούς και πάνω από 3.000 αμερικανούς στρατιώτες.

Καθώς οι ΗΠΑ και η Βρετανία χάνουν τον πόλεμο στο Ιράκ, ο Μπους επιχειρεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερο το λουτρό αίματος με την αποστολή 21.500 πεζοναυτών στη Βαγδάτη. Δεν είναι μόνο ο πόλεμος στο Ιράκ που μπαίνει σε μια νέα φάση. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο, με τη στήριξη των ΗΠΑ. Είναι η επέκταση, ουσιαστικά, του πολέμου του Μπους στην ίδια την Αφρική με την πρόσφατη εισβολή της Αιθιοπίας στη Σομαλία και τα σχέδια των ΗΠΑ (και του Ισραήλ) για επίθεση στο Ιράν, που απειλούν να ανοίξουν τις πύλες της κολάσεως σ' ολόκληρη την περιοχή.

Η Κύπρος εμπλέκεται, άμεσα ή έμμεσα, στους σχεδιασμούς των Μπους και Μπλερ για τη Μέση Ανατολή. Δεν είναι μόνο οι βρετανικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από κοινού με τις ΗΠΑ σαν ορμητήριο στη Μ. Ανατολή. Είναι οι διευκολύνσεις που συνεχίζει η κυβέρνηση να παραχωρεί στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ. Η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες που ανέχτηκαν τη χρησιμοποίηση των αεροδρομίων (Λάρνακας και Πάφου) για τις παράνομες μυστικές πτήσεις της CIA. Ο "συντονισμός" των κυπριακών αρχών με την Ισραηλινή πολεμική αεροπορία για ασκήσεις σε μια ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν. Είναι η συστηματική χρήση του λιμανιού της Λεμεσού από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα. Είναι ακόμα η πρόσφατη στρατιωτική συμφωνία Κύπρου-Γαλλίας που μετατρέπει το νησί σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο.

Το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα κινητοποιείται ενάντια σ' αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς. Στις ΗΠΑ 500.000 πλημμύρισαν τους δρόμους της Ουάσιγκτον απαιτώντας από τον Μπους να γυρίσει πίσω ο στρατός κατοχής από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. 200.000 ξεχύθηκαν στους δρόμους της ιταλικής πόλης Βιτσέντσα όπου οι ΗΠΑ ζητούν επέκταση των αεροπορικών εγκαταστάσεων της πολεμικής βάσης. Εκατό χιλιάδες διαδήλωσαν στο Λονδίνο στις 24 Φλεβάρη ενάντια στην πολεμοκάπηλη πολιτική του Μπλερ. Η σκυτάλη της ειρήνης έρχεται στις 17 Μάρτη στην Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και σε δεκάδες άλλες χώρες στον πλανήτη.

Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τέλος στην παρανοϊκή ιμπεριαλιστική εκστρατεία του Μπους και των πρόθυμων συμμάχων του στην Ευρώπη, ενώνοντας την φωνή μας μαζί με την αντίσταση των λαών στην Μέση Ανατολή.

Όλες και όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 17 Μάρτη, ώρα 11:00 το πρωί, για να διαδηλώσουμε, ενάντια στον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Παλαιστίνης, ενάντια στις απειλές επίθεσης στο Ιράν, ενάντια στις διευκολύνσεις που παραχωρεί η κυπριακή κυβέρνηση στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Την αντιπολεμική κινητοποίηση στηρίζουν: "Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος" [Εργατική Δημοκρατία, Νεολαία Κόμματος Νέα Κύπρος, BARAKA, Hands Across the Divide, Ομοσπονδία Περιβ.& Οικολογικών Οργανώσεων], Αραβικός Σύνδεσμος Ειρήνης, Σύνδεσμος Ξένων Φοιτητών, Νεολαία ενάντια στον Εθνικισμό (ΝεΕ), United Against Islamophobia, Ένωση Παλαιστινίων Κύπρου, Περιοδικό Ανατροπή, Κυπρο-Κουρδικός Σύνδεσμος Φιλίας, Σύνδεσμος Νεπαλέζων (NEPAL).

Για πληροφορίες: / +905338610908, E-mail: