Πίσω


ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος που αποτελείται από οργανώσεις κι από τις δύο πλευρές της Κύπρου ξεκίνησε τη δράση της από το 2004 σαν δικοινοτική οργάνωση.

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος, όπως όλες τις προοδευτικές οργανώσεις στον κόσμο τάσσεται ενάντια στις ιμπεριαλιστικές χώρες που είναι υπεύθυνες για τους πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου και τις κατοχές στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη και Λίβανο.

Ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει τις εξορμήσεις του για εκμετάλλευση των φυσικών πόρων διαφόρων χωρών στον πλανήτη είτε χρησιμοποιώντας προγράμματα παγκόσμιων οργανισμών όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είτε ακόμα επεμβαίνοντας στρατιωτικά στην κατοχή χωρών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι των χωρών αυτών να γίνονται λεία για τις πολυεθνικές των ιμπεριαλιστικών χωρών. Η δράση μας στοχεύει στο ν' αντιταχθούμε σε όλα αυτά τα σχέδια. Η κατάσταση στην Κύπρο είναι παρόμοια με αυτή που επικρατεί σε άλλες χώρες. Οι ίδιες δυνάμεις που μοίρασαν τη χώρα μας στηρίζουν τον εθνικισμό, ενισχύοντας το διαχωρισμό και προσπαθώντας να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στον κόσμο.

Τελευταία είχαμε τα επεισόδια φασιστικών επιθέσεων μέσα και στις δύο κοινότητες. Την επίθεση στο Νότο ενάντια σε Τουρκοκύπριους μαθητές στην Αγγλική Σχολή και στο Βορρά την επίθεση ενάντια στον Μπαρίς Παρλάν μέλος του τ/κ περιοδικού Cirkef. Οι απειλές και οι διακηρύξεις της Τουρκικής Ταξιαρχίας Εκδίκησης (ΤΙΤ) αποτελούν ενδείξεις μιας δύσκολης περιόδου. Το ζήτημα της κατεδάφισης της γέφυρας και το άνοιγμα του οδοφράγματος Λοκματζί προς την οδό Λήδρας έδωσαν την ευκαιρία να βγουν στους δρόμους με προκηρύξεις στο Βορρά οι εθνικιστές και οι φασίστες. Οι πολιτικές ηγεσίες και στις δύο πλευρές χρησιμοποιούν αυτή την εθνικιστική έξαρση για να πλήξουν και ν' αντιστρέψουν τη διάθεση που υπάρχει μέσα στον κόσμο για ειρηνική συμβίωση. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν χρειαζόμαστε τα σύμβολα του διαχωρισμού και της διαίρεσης όπως είναι το οδόφραγμα Λοκματζί και το τείχος του φυλακίου της Λήδρας που πρέπει να γκρεμιστούν. Η χώρα μας και η Λευκωσία δεν χρειάζονται ούτε τείχη ούτε γέφυρες. Γι' αυτό και οι προοδευτικοί μέσα στις δύο κοινότητες πρέπει να δράσουν για να διώξουμε τους εθνικιστές και τους σοβινιστές από τους δρόμους. Πρέπει να εμποδίσουμε τους εθνικιστές από το να έχουν το επάνω χέρι στην καθημερινή μας ζωή και να εντείνουμε το αγώνα μας ενάντια σε κάθε είδους ενέργειες σοβινισμού και μισαλλοδοξίας.

Η πάλη ενάντια στον εθνικισμό και το ρατσισμό και η απαίτηση για ειρήνη στην Κύπρο ενοχλούν τους ιμπεριαλιστές και τα στηρίγματά τους εδώ στην Κύπρο. Αυτός είναι ο δρόμος για ειρήνη και γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Σαν Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος απαιτούμε να φύγουν όλα τα σύμβολα και οτιδήποτε συντηρεί τον εθνικισμό και την έχθρα ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Αντίθετα, πρέπει να ενισχύσουμε κάθε πρωτοβουλία και κινητοποίηση που έχει σαν σκοπό να φέρει πιο κοντά Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Απαιτούμε λοιπόν:

Εάν οι δύο ηγεσίες επιθυμούν πραγματικά μια μόνιμη ειρηνική λύση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στη λήψη ανάλογων μέτρων.

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος
11 Ιανουαρίου 2007


Πίσω