Πίσω


Eπίσκεψη Λε Πεν στην Κύπρο: OXI στο Φασισμό, ΟΧΙ στο Ρατσισμό!

Eπίσκεψη Λε Πεν στην Κύπρο: OXI στο Φασισμό, ΟΧΙ στο Ρατσισμό!

Σήμερα, 28η Οκτωβρίου, τη μέρα που συμβολίζει τον αγώνα του Ελληνικού και του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ενάντια στο χιτλεροφασισμό, επέλεξε να επισκεφθεί την Κύπρο ο Ζάν-Μαρί Λε Πεν.

Ο Λε Πεν είναι ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας και ένας από τους ηγέτες-σύμβολα του νεο-φασιστικού νεο-ναζιστικού κινήματος στην Ευρώπη, νοσταλγός και συνεχιστής της χιτλερικής ιδεολογίας και πολιτικής. Εκμεταλλευόμενος την ανεργία, τη φτώχεια, τα σοβαρά πλήγματα που εξακολουθεί να δέχεται το κοινωνικό κράτος από τη φιλελεύθερη πολιτική αλλεπάλληλων Γαλλικών κυβερνήσεων και την παγκοσμιοποίηση, ο Λε Πεν χρησιμοποιεί και επιλέγει ως αποδιοπομπαίο τράγο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού – όπως οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι αιτητές ασύλου, με απώτερο σκοπό το διαχωρισμό και την «ανισότητα των φυλών» και τον αποκλεισμό των αδύνατων και διαφορετικών κοινωνικών ομάδων για την πραγμάτωση του χιτλερικού μοντέλου. Ενός μοντέλου που οδήγησε τον κόσμο στην καταστροφή και στο Ολοκαύτωμα που, σύμφωνα με την περιβόητη δήλωσή του, «αποτελεί λεπτομέρεια της Ιστορίας».

Όπως στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, η κάθοδος του Λε Πεν στην Κύπρο, παρά τον «ευπρεπή» μανδύα του Ευρωβουλευτή, αποτελεί πρόκληση σε όλες και όλους τους δημοκράτες, τους αντιρατσιστές, τους αντιφασίστες, γιατί στοχεύει στην ενίσχυση των ρατσιστικών και σοβινιστικών κύκλων στην Κύπρο, οι οποίοι θέλουν να προωθήσουν το «ασυμβίβαστο» της συνύπαρξης και συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, των μεταναστών και των ντόπιων. Χρησιμοποιώντας έντεχνα ευαίσθητες πτυχές που πηγάζουν από το κυπριακό πρόβλημα, ο Λε Πεν υποβάλλει ότι ο Τουρκικός πολιτισμός και ο ισλαμισμός είναι ασυμβίβαστα με τα «ανώτερα» Ευρωπαϊκά ιδανικά και πολιτισμό.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, εμείς οι πιο κάτω οργανώσεις και φορείς δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας με την κάθοδο του Λε Πεν στην Κύπρο και την αποφασιστικότητά μας να τον εμποδίσουμε να επιτύχει τα σχέδια του. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, συντεχνίες και μη-κυβερνητικές οργανώσεις να ταχθούν ενάντια στην επίσκεψη του νεο-φασίστα Λε Πεν στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, καλούμε

- Όλες τις δημοκρατικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, συντεχνίες και μη-κυβερνητικές οργανώσεις να αρνηθούν οποιαδήποτε συνάντηση μαζί του και να απέσχουν από όποια συγκέντρωση που θα κληθεί από ή για το Λε Πεν.

- Όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και όλους τους δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους σ’ αυτά να αρνηθούν να προβάλουν το Λε Πεν και όποιες δηλώσεις του.

- Όλες και όλους τους δημοκράτες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες να τιμήσουν τη σημερινή μέρα και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους

Την εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2005, στο αεροδρόμιο Λάρνακας – 7:30 μμ συγκέντρωση στην έξοδο αφίξεων του αεροδρομίου

Την εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2005, στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, όπου προγραμματίζει συγκέντρωση. 7: 30 μμ μπροστά από το ξενοδοχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλ.: 99418575, 99338014, 99625620

Οργανώσεις: ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό, Εργατική Δημοκρατία, Νεολαία Κόμματος Νέα Κύπρος, Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό, Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών και Οικολογικών Οργανώσεων, Νεολαία Οικολόγων και Περιβαλλοντιστών, Πολιτιστικό Κέντρο Baraka, Νεοκυπριακός Σύνδεσμος, Association of Recognized Refugees, οργανώσεις και άλλοι φορείς μεταναστών.


Πίσω