Πίσω


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σταματήστε τις διώξεις των αντιπολεμικών διαδηλωτών

Η αστυνομία σέρνει στα δικαστήρια αντιπολεμικούς διαδηλωτές δείχνοντας με το πιο ξεκάθαρο τρόπο με ποιου το μέρος στέκεται σε αυτό το βρόμικο πόλεμο του Μπους. Δύο χρόνια σχεδόν μετά τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία προχωρά σε δίκες διαδηλωτών.

Ο διαδηλωτής Άρης Μακρίδης έχει ήδη καταδικαστεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ τρεις ακόμη περιμένουν να περάσουν από δίκες τον Σεπτέμβρη. Παρά την ξεκάθαρη διαπίστωση της Επιτρόπου Διοικήσεως ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία κατά των διαδηλωτών στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, η αστυνομία επιμένει να κατηγορεί τους διαδηλωτές για τα επεισόδια που η ίδια δημιούργησε.

Είναι και αυτό μέσα στα πλαίσια των διευκολύνσεων που παρέχει η κυβέρνηση στους Αγγλοαμερικανούς ιμπεριαλιστές. Διευκολύνσεις στις βάσεις, παραχώρηση του εναέριου χώρου, των αεροδρομίων, των λιμανιών, των ξενοδοχείων, προστασία των εγκαταστάσεων τους, ξυλοφόρτωμα και τώρα διώξεις των διαδηλωτών. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση και την αριστερά που εκλέγηκε με το σύνθημα της αλλαγής να συνεχίζει την ίδια και χειρότερη πολιτική με την δεξιά.

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, η ώρα 11π.μ. προγραμματίζεται στη Πλατεία Ελευθερίας εκδήλωση συμπαράστασης στους διαδηλωτές που διώκονται.

Κάθε ακτιβιστής/στρια που συμμετείχε στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις, και κάθε οργάνωση που παλεύει ενάντια στον πόλεμο και υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των μεταναστών και όλων των άλλων καταπιεσμένων θα πρέπει να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους διωκώμενους διαδηλωτές. Το Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου που ήταν από τους οργανωτές της διαδήλωσης για την οποία διώκονται οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα ενάντια στις διώξεις και να συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια συμπαράστασης. Σήμερα που το αντιπολεμικό αίσθημα φουντώνει σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο διαδήλωσαν πριν λίγες μέρες ενάντια στην πολεμοκάπηλη πολιτική του Μπους μέσα στην ίδια τη Νέα Υόρκη, όταν στην ίδια μας τη «γειτονιά» στη Βηρυτό του Λιβάνου γίνεται το τριήμερο 17-19 Σεπτέμβρη η Σύνοδος των παγκόσμιων αντιπολεμικών κινημάτων για να οργανώσει τους επόμενους σταθμούς του κινήματος, είναι ντροπή να αφήνουμε την αστυνομία να σέρνει στα δικαστήρια διαδηλωτές που απλά εκφράσανε την αντίθεσή τους στους χασάπηδες του ιρακινού και του παλαιστινιακού λαού.

Όχι στην κατοχή του Ιράκ
Να κλείσουν οι Βάσεις
Καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές
Σταματήστε τις διώξεις των αντιπολεμικών διαδηλωτών

Εργατική Δημοκρατία
14/9/04

workersdemocracy.net - E-mail:


Πίσω