Επιστροφή


Εργατική Δημοκρατία

Γιατί πρέπει να να συνεχίσουμε τις διαδηλώσεις

Χιλιάδες νεολαίοι, εργαζόμενοι και ακτιβιστές στην Κύπρο ταχθήκαμε ενάντια στον πόλεμο των Μπους και Μπλερ προτού ακόμα ξεκινήσει επειδή επρόκειτο για μια παράνομη και ανήθικη ενέργεια με σκοπό, την κατάληψη των αποθεμάτων πετρελαίου στο Ιράκ και για την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ. Συνεχίζουμε να είμαστε ενάντιοι και τώρα για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Επειδή παραμένει ένας παράνομος και ανήθικος πόλεμος. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενάντια στον πόλεμο ακόμα κι όταν, αναπόφευκτα θα κηρυχτεί η "νίκη" των Μπους και Μπλερ και όταν πλήθη Ιρακινών θα εμφανίζονται να πανηγυρίζουν για το τέλος του Σανταμικού καθεστώτος, σαν την επίσημη έγκριση του νέου αποικισμού του Ιράκ.

Διαδηλώνουμε ενάντια σ' αυτό το τρομερό ανθρώπινο κόστος ενός πόλεμου που είναι εντελώς αδικαιολόγητος, που μετά από 3 βδομάδες έχει πνίξει στο αίμα εκατοντάδες ιρακινούς άμαχους, αμέτρητες χιλιάδες ιρακινούς στρατιώτες και δεκάδες αμερικανοβρετανούς στρατιώτες. Διαδηλώνουμε ενάντια στους τραυματισμούς και ακρωτηριασμούς που υπέστησαν χιλιάδες άμαχοι και στρατιώτες. Διαδηλώνουμε ενάντια στην ανθρώπινη καταστροφή που βύθισε τη Βαγδάτη και τη Βασόρα, την καταστροφή της υδατοπρομήθειας και της ηλεκτροδότησης και τις τραγικές επιπτώσεις ιδιαίτερα πάνω στα παιδιά και στους ηλικιωμένους. Για την αδυναμία των νοσοκομείων και των γιατρών να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην δολοφονία των δημοσιογράφων στη Βαγδάτη από το βομβαρδισμό των αμερικανών και διαδηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους λιγοστούς ανεξάρτητους ανταποκριτές που μας έδωσαν σε διάφορες στιγμές έστω και μια μικρή εικόνα των φρικαλεοτήτων και της συμφοράς που επικρατεί στο Ιράκ.

Η αλήθεια πίσω από την "επιχείρηση απελευθέρωσης" του Ιράκ είναι ο αποικισμός μιας αραβικής χώρας για πρώτη φορά μετά το 1918. Είναι η επιβολή ενός φιλο Σιωνιστή και πρώην Αμερικανού στρατηγού σαν επιτηρητή, που είναι μέλος μιας μικρής σκληροπυρηνικής σέχτας στην Ουάσιγκτον, των Ράμσφελντ, Τσέινι, Περλ και σία, που θα διοικεί τη χώρα σαν 'προτεκτοράτο'.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην κήρυξη ουσιαστικά του Γ΄ Παγκ Πόλεμου, καθώς ο Μπους και οι δεξιοί ιδεολόγοι που τον περιστοιχίζουν ελπίζουν πως μια επιτυχημένη εισβολή και κατοχή του Ιράκ θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν και σε άλλες χώρες καθεστώτα που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα στη Συρία, Λιβύη, Β. Κορέα και Ιράν.

Διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για τα $100 δις δολάρια που έχουν σπαταληθεί για το πετρέλαιο και για την ηγεμονία των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν από πείνα, φτώχεια και από ελλείψεις για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην παραχώρηση διευκολύνσεων στους ιμπεριαλιστές από την κυβέρνησή μας που μετατρέπει το νησί σε ένα από τα στρατηγικά μετώπισθεν των Αμερικανοβρετανών . Ειναι μια αποφαση που βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Διαδηλώνουμε, μαζί με τα εκατομμύρια ανθρώπων σ' ολόκληρο τον πλανήτη, για να δείξουμε ακριβώς πως το μεγαλύτερο κίνημα διαμαρτυρίας που εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία δεν πρόκειται να υποχωρήσει όταν αυτοί θα κηρύσσουν την τελική "νίκη" στο Ιράκ. Ακριβώς αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται περισσότερο αυτό το κίνημα. Να παλέψει ενάντια στην κατοχή του Ιράκ και τη αρπαγή του πλούτου της χώρας. Χρειάζεται να υψώσουμε τη φωνή μας με κάθε τρόπο ενάντια στην στρατηγική του Μπους για παγκόσμια κυριαρχία, που απειλεί να φέρει μια εποχή ατέλειωτων πολέμων και αστάθειας.

Να σταματήσει ο πόλεμος - Να σταματήσει η κατοχή του Ιράκ

Σταματήστε τις διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστές

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
12 Απρίλη 2003

eb: workersdemocracy.net


Επιστροφή