Περιεχόμενα


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ σχόλια ... ειδήσεις ... γράμματα ...

"Χαραμοφάηδες …"

Ένα δείγμα της ελληνορθόδοξης χριστιανικής του αγάπης και ανεκτικότητας έδωσε ο μητροπολίτης της Πάφου κ.κ. Χρυσόστομος, άλλως "Άγιος Άμμος". Με αφοπλιστική χυδαιότητα μιλώντας σε δημοσιογράφο, της αθηναϊκής "Ελευθεροτυπίας", του εξήγησε τους λόγους που υποστήριζε το "όχι" στο σχέδιο Ανάν. Του εξήγησε για το πόσο "ταΐζει ακόμα" τους "τεμπέληδες" και "αχαΐρευτους" τ/κ και δεν θέλει να συνεχίσει να το κάνει!!!

Χρειάζεται πολύ θράσος για να μιλά για χαραμοφάηδες ένας που ζούσε πάντα παρασιτικά σε βάρος των εργαζομένων και να διαστρεβλώνει την ιστορία αυτού του τόπου σε τέτοιο βαθμό. Για τριάντα χρόνια οι τ/κ δεν βρίσκονται, ευτυχώς, στο έλεος του "αγίου" ώστε να χρειάζονται την "βοήθεια" του και να πάρουν ότι έπαιρναν πριν το 1974 που βρίσκονταν στο "έλεος" της εκκλησίας και της ε/κ άρχουσας τάξης και έπαιρναν σφαγές και εθνικό ξεκαθαρίσμα, εγκλήματα που καλύφτηκαν πίσω από την ήττα του 1974.

Σ.Σ.


Περιεχόμενα

Ένας θεός ξέρει πόσο το χρειαζόμαστε

Απαντώντας σε πιέσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Αργεντινή απείλησε να αρνηθεί να πληρώσει τις δόσεις των δανείων της.

Οι απειλές του ταμείου προς την κυβέρνηση της Αργεντινής σταμάτησαν με την παρέμβαση της κυβέρνησης του Μπούς.

Σύμφωνα με ένα οικονομολόγο στο επιτελείο του Μπούς ήθελαν να δώσουν περισσότερο χρόνο στον πρόεδρο Κίρχνερ για αποδείξει την αξιοπιστία του.

Υπάρχει όμως και μια πιο αληθινή εξηγήσει από άλλο γνώστη των παρασκηνίων. Από το BBC On-Line:

"Είναι τόσο περίεργο. Μια γενιά πριν ο Κίρχνερ και η παρέα του θα ρίχνονταν στην φυλακή σαν κομμουνιστές. Σήμερα έχουμε μια δεξιά αμερικανική κυβέρνηση να τους βοηθά να μείνουν στην εξουσία.

Βλέπεις, ο Μπούς δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση στο Ιράκ, τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και μια κοινωνική αναταραχή στην Λατινική Αμερική. Θέλει να δει αν ο Κίρχνερ μπορεί να παρουσιάσει ένα νέο είδος μοντέλου για τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Ένας θεός ξέρει πόσο το χρειαζόμαστε."

Σ.Σ.


Περιεχόμενα

Ο "λύκος" που φυλάει τ' αρνιά

Το ρόλο της προστασίας της ενημέρωσης μας ανάλαβε ο εκπρώσοπος του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ Μπάουτσιερ. Πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε άραγε; Να θυμηθούμε ποιός έκαμε την χειραγώγηση της "κοινής γνώμης" για τα περιβόητα "Όπλα Μαζικής Καταστροφής" για να ξεκινήσει την εισβολή στο Ιράκ; Οι κυβερνήσεις του Μπούς και του Μπλέρ. Βέβαια έπεισαν μόνο αυτούς που ήθελαν να πειστούν γιατί κανένας από τα εκατομμύρια των διαδηλωτών στις 15 Φλεβάρη 2003 ή αυτούς που διαδήλωσαν ξανά και διαδηλώνουν και σήμερα δεν έδωσαν βάση στην μαύρη τους προπαγάνδα. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις βέβαια πήραν πολύ πιο "πρακτικά" βήματα όπως το βομβαρδισμό του κτιρίου της τηλεόρασης στο Βελιγράδι και τη δολοφονία δημοσιογράφων, τον βομβαρδισμός του ξενοδοχείου "Παλαιστίνη" στην Βαγδάτη όπου διέμεναν οι δημοσιογράφοι στις μέρες της εισβολής στο Ιράκ και το φόνο δημοσιογράφων, τον βομβαρδισμό των γραφείων του Αλ-Τζιαζίρα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν τις μέρες του πολέμου στην χώρα ή την ενσωμάτωση δημοσιογράφων φιλικών προς την πολιτική του Μπούς στις μονάδες του αμερικανικού στρατού κατα την εισβολή στο Ιράκ που να στέλνουν ανταποκρίσεις φιλικές προς τα στρατεύματα εισβολής και ψέματα.

Φόνος αρκετών άλλων δημοσιογράφων που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Αμερικάνων βρέθηκαν σε λάθος τόπο την λάθος ώρα κατα την εισβολή.

Αυτά είναι μιά μικρή λίστα, μερικά μόνο από τα βήματα που είχαν πάρει οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν το είδος των πληροφοριών που θα έφταναν σε εμάς και θα εξασφάλιζαν ότι θα βλέπαμε τα πράγματα με τον δικό τους φακό. Και βέβαια υπάρχουν πολλά άλλα που ποτέ δεν φτάνουν σε μας αφού διαδραματίζονται σε τόπους και χρόνους μακριά από το κέντρο της παγκόσμιας προσοχής.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει η παροιμία που λεει "απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του".

Σ.Σ.


Περιεχόμενα

Μια σεμνή τελετή

Eυτυχώς ο ήλιος έστειλε τις ακτίνες του την Πέμπτη 25 Mαρτίου ημέρα εθνικής εορτής και έτσι άναψε η Oλυμπιακή φλόγα. Γιατί αλλιώς θα πήγαινε τσάμπα η τελετή με τα αρχαιοελληνικά χορευτικά και τα κορίτσια με τις χλαμύδες που χόρευαν στο καταπράσινο γρασίδι της Oλυμπίας. Aλλά μάλλον δεν υπήρχε περίπτωση γιατί ό,τι και να γινόταν τα κανάλια και οι εφημερίδες θα έχυναν τόνους μελάνης για να υμνήσουν την "σεμνή τελετή".

Γιατί όντως ήταν σεμνή. Στην Oλυμπία υπήρχαν μόνο δύο κατάμαυρα τζιπ της αντιτρομοκρατικής, μόνο ένα ελικόπτερο της αστυνομίας που πραγματοποιούσε από το πρωί χαμηλές πτήσεις ψάχνοντας να βρει τρομοκράτες της Aλ Kάϊντα στα γύρω χωράφια, μόνο 700 αστυνομικοί- χώρια οι ασφαλίτες- μόνο τέσσερις ανιχνευτές μετάλλων στην είσοδο της Oλυμπίας και δεκάδες ράμπο που φωτογραφήθηκαν σεμνά και ταπεινά με την Γιάννα Aγγελοπούλου που φορούσε στο λαιμό δύο σειρές με σεμνά μαργαριτάρια.

Kαι έτσι η φλόγα ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι για όλες τις χώρες του κόσμου και μάλιστα θα περάσει για πρώτη φορά και από τις χώρες της Aφρικής. Oταν πρόκειται για τα κέρδη των πολυεθνικών της Kόκα Κόλα, που είναι ο επίσημος χορηγός του ταξιδιού της Δάδας, τότε τα σύνορα πέφτουν και τότε οι καπιταλιστές θυμούνται και την ειρήνη και τους φτωχούς του πλανήτη. Aραγε θα περάσει και από το Iράκ και το Aφγανιστάν και από το Kόσοβο; Mάλλον όχι. Eκεί το "μήνυμα της ειρήνης" ετοιμάζεται να το στείλει ο ελληνικός στρατός, μέσα στα πλαίσια της Oλυμπιακής Eκεχειρίας βέβαια...


Περιεχόμενα

Όχι άλλα ψέματα

Tο τι ψέματα γράφτηκαν στις εφημερίδες και ειπώθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς όλου του κόσμου, προκειμένου να πείσουν τους απλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη ότι ο πόλεμος στο Iράκ έγινε για το καλό μας, δε λέγεται. Πρίν από μερικές βδομάδες αποκαλύφθηκε ακόμη ένα, που αφορούσε τη συκοφαντία απέναντι στον πρώην βουλευτή των Eργατικών στη Bρετανία Tζωρτζ Γκάλογουεϊ που τάχθηκε από την πρώτη στιγμή με την πλευρά του αντιπολεμικού κινήματος.

H ιστορία είχε ως εξής: Aμέσως μετά την κατάληψη της Bαγδάτης ένας ιρακινός στρατηγός έδωσε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας "Kρίστιαν Σάιενς Mόνιτορ" έγγραφα που έδειχναν ότι ο Γκάλογουεϊ είχε πληρωθεί από τον Σαντάμ 10 εκατομμύρια στερλίνες για να ταχθεί ενάντια στον πόλεμο. O Γκάλογουεϊ προσέφυγε στα δικαστήρια όπου αποκαλύφθηκε ότι τα έγγραφα που είχαν ημερομηνία του 1992 και 1993, είχαν γραφτεί λίγους μήνες πριν δοθούν στο δημοσιογράφο. H εφημερίδα αναγκάστηκε να δώσει στον Γκάλογουεϊ 50.000 στερλίνες για τη συκοφαντία. Mεγάλο το ποσό αλλά πολύ μικρό σε σχέση με το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι ψεύτες και οι δολοφόνοι που σχεδίασαν τον πόλεμο στο Iράκ από το αντιπολεμικό κίνημα που συνεχώς δικαιώνεται.


Περιεχόμενα

Τα τείχη δεν φέρνουν ασφάλεια

Eνα τείχος ύψους πέντε μέτρων σκέφτεται να χτίσει γύρω από το κοινοβούλιο της Bρετανίας η κυβέρνηση του Tόνι Mπλερ για να προστατέψει το μέγαρο του Oυεστμίνιστερ που στέγαζε την βουλή των Kοινοτήτων και τη βουλή των Λόρδων από πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

H ανακοίνωση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα σχεδόν ταυτόχρονα με ένα ακόμη σενάριο που αφορά τα σχέδια της Aλ Kάϊντα για τη Mεγάλη Bρετανία. Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα η Aλ Kάϊντα σχεδίαζε μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους να χτυπήσει το αεροδρόμιο Xίθροου στο Λονδίνο, αλλά ευτυχώς αποτράπηκε μετά από την εισβολή στο Iράκ.

Tι άλλο θα κάνει ο Mπλερ προκειμένου να πείσει το λαό της Bρετανίας ότι κινδυνεύει από την τρομοκρατία και όχι από τον ίδιο τον πραγματικό τρομοκράτη;


Περιεχόμενα